Wijnkelderbeheer

Een wijnkelder opzetten, aanpassen en uitbreiden is een uitdagende, maar ook interessante en plezierige aangelegenheid. Jan-Willem kan je daar op een persoonlijke en professionele manier bij helpen. De afgelopen jaren heeft Jan-Willem al verschillende wijnkelders kwalitatief mogen laten groeien.

Ben je voor je wijncollectie opzoek naar wijnen uit een specifieke regio, van een producent of jaargang? Jan-Willem helpt bij deze zoektocht en let daarbij op bron, betrouwbaarheid, bewaarmethode en natuurlijk de prijs. Wil je bepaalde wijnen verkopen dan kan Jan-Willem je daar ook bij adviseren en assisteren. Tevens kan hij zorgen dat je wijnkelder gedocumenteerd wordt op schrift, digitaal of op beide manieren. Zodat je een goed overzicht hebt en je plezier wordt vergroot.

Sommeliersdiensten aan huis

Gebruik maken van de kennis en kunde van een top-sommelier? Jan-Willem verzorgt voor wijnliefhebbers van verschillende niveau's proeverijen met hun eigen ingebrachte flessen. Hij zorgt dat de wijnen in de juiste volgorde worden geproefd, dat de (oude) wijnen op correcte wijze worden behandeld, zodat jij en jouw vrienden zich volledig op het proeven kunnen concentreren. Jan-Willem zorgt hierbij voor de juiste input om een levendige wijndiscussie in goede banen te leiden.

Daarnaast is het mogelijk om tijdens een (privé) diner Jan-Willem in te zetten als sommelier, waarbij hij wijn spijs combinaties kan samenstellen, gerechtssuggesties kan doen en uiteraard zorgt voor de juiste behandeling van de wijnen. Dit alles gebeurt natuurlijk in samenspraak met jou en een eventuele chef-kok.

Trainingen & Coaching

Zou je graag zien dat jouw medewerkers net even wat meer over de wijnen weten en ze zo beter aan de gasten kan verkopen? Jan-Willem geeft hiervoor trainingen die specifiek op het restaurant, haar medewerkers en de wijnkaart zijn toegespitst. Ook legt hij aan de medewerkers uit hoe ze succesvol aan up- en cross-selling kunnen doen, zonder de gastvrijheid uit het oog te verliezen. Zodat dit een goede ervaring is voor zowel jou als de gasten.

Door zijn ervaringen tijdens (Internationale) sommelierswedstrijden en zijn behaalde wijnopleidingen kan Jan-Willem ook fungeren als coach of trainer op weg naar het bereiken van jouw wijndoel.

Horeca

Een verzorgde en goed ingedeelde wijnkaart is een belangrijke manier om de gastbeleving te vergroten. Met een paar concrete aanpassingen op de wijnkaart kan Jan-Willem er voor zorgen dat de (kaart)wijnen overzichtelijker worden ingedeeld. Door het toevoegen van nieuwe referenties en/of regio's kan hij de wijnkaart upgraden naar de stijl die past bij het restaurant en haar gasten.

Uiteraard kan hij ook een gehele (nieuwe) wijnkaart samenstellen en opmaken. Advies m.b.t. middelen om de wijnbeleving te vergroten zoals glaswerk, klimaatkasten en wijnverkoopbeleid behoren ook tot de mogelijkheden.

Jan-Willem kan ook als externe wine director optreden. In deze rol neemt hij alle voorkomende werkzaamheden zoals in- en verkoop, personeelstrainingen en het samenstellen van wijnmenu's en wijnkaarten op zich.